Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Δημιουργία και ενίσχυση των ενεργειακών συνεταιρισμών στην Ελλάδα

Εργαστήριο με θέμα «Δημιουργία και ενίσχυση των ενεργειακών συνεταιρισμών στην Ελλάδα», διοργανώθηκε από την ΚοινΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης», την ΚοινΣΕπ «Ηλέκτρα Energy» και το Heinrich Boell Stiftung Ελλάδας, σε συνεργασία με το Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Europe Direct City of Athens  στις 1.12.2017 στην Αθήνα.
Συμμετείχαν περίπου 30 εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων και σχετικών φορέων και έγινε συζήτηση πάνω σε ερωτήματα που είχαν αποσταλεί τις προηγούμενες μέρες στους συμμετέχοντες.
Ειδικοί προσκεκλημένοι της συνάντησης ήταν ο Dirk Vansintjan , πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενεργειακών Συνεταιρισμών και Ομίλων Πολιτών REScoop.eu, που εκπροσωπεί 2.300 ενεργειακούς συνεταιρισμούς και o Jaume Aliaga, από τον ισπανικό ενεργειακό συνεταιρισμό SOM ENERGIA, που απαριθμεί πάνω από 32.000 μέλη. Σημαντικές ιδέες και εμπειρίες κατέθεσαν ο Β. Μπέλλης από την Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ), ο Β. Κίλιας από το ΚΑΠΕ, ο Ν. Χρυσόγελος από τον "Ανεμο Ανανέωσης" και εκπρόσωποι της συνεταιριστικής εταιρείας ELECTRA ENERGY. Από τον Ενεργειακό Κοινωνικό Συνεταιρισμό (Θεσσαλονίκη) συμμετείχε ο Ξενοφών Ζήσης. Το εργαστήριο συντόνισε η Κική Μεταξά του Heinrich Boell Stiftung.
Διαπιστώθηκε γενικά σύγκλιση απόψεων, παρουσιάσθηκε η εμπειρία από λειτουργούντες ενεργειακούς συνεταιρισμούς εντός και εκτός Ελλάδας και συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα Φόρουμ με τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου